Ontwikkeladvies hoezo? Je hebt het prima naar je zin op je werk. Leuke collega’s en werk waar je goed in bent. Prima werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek voor jou. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan.

Maar hoe ziet dit er over tien jaar uit? Kun je je huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat je werk dan nog wel? Hoe kun je werken leuk houden? Zou je misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen kun je dan nemen?

Het ontwikkeladvies voor 45-plussers biedt de mogelijkheid om met een professionele loopbaanadviseur, zonder verplichtingen, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Subsidieregeling, gratis voor alle werkenden ouder dan 45 jaar.

Het Ontwikkeladvies is een gesubsidieerd loopbaanadvies dat onderdeel is van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Loopbaanadviseurs kunnen € 600,– subsidie aanvragen om alle werkende vijfenveertigplussers Ontwikkeladvies te geven. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun verdere loopbaan in eigen handen te nemen.

Je hoeft niet zelf je subsidie aan te vragen, dat regel ik allemaal voor je.

Ontwikkeladvies, wat heb je eraan, wat levert het op?

Tijdens het Ontwikkeladvies krijg je kosteloos, een op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens een drietal gesprekken, zullen je persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject heb je een bruikbaar Ontwikkelplan opgesteld dat je meer zicht geeft over wat de toekomst voor jou brengt. Hiermee krijg je een beter beeld van wat je wilt, kunt en wat jouw mogelijkheden zijn om te zorgen dat je prettig werkend je AOW-leeftijd kunt bereiken.

Ontwikkeladvies voor alle werkenden inclusief zzp'ers ouder dan 45 jaar.

Je kunt je niet deelnemen, als je werkloos bent, je momenteel je werk niet kunt doen wegens ziekte, of er een ontslag/reorganisatie regeling voor jou van kracht is.

Ontwikkeladvies bij KORU Loopbaancoaching & HR-Advies

Het adviestraject bestaat uit  3 gesprekken van circa 1,5 uur. Deze gesprekken worden gehouden in Den Haag. Het adviestraject kan worden ondersteund met online vragenlijsten/analyses.