Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, een hippe term. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? 

Duurzame Inzetbaarheid gaat over het optimaal benutten van talenten en over gezond en met plezier werken, nu en in de toekomst. 

Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Als we het dus hebben over ‘duurzame inzetbaarheid‘ bedoelen we het zoveel mogelijk rekening houden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. 

Door de stijgende AOW-leeftijd is het noodzakelijk dat Nederlanders steeds langer doorwerken. Om dit mogelijk te maken, moeten zij langer inzetbaar zijn binnen je organisatie. 

Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.  Voor medewerkers is het belangrijk om goed inzetbaar te blijven en op die manier niet alleen beter te kunnen inspelen op alle veranderingen in het werk en de organisatie. Daarmee zorgen ze er ook voor dat ze aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid

Het is voor organisaties dus erg belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op wijzigingen binnen hun takenpakket en loopbaan, maar ook beter omgaan met veranderingen binnen de organisatie. Daarnaast kent de juiste inzetbaarheid ook de volgende voordelen voor werkgevers:

 • Hogere arbeidsproductiviteit;
 • Minder ziekteverzuim;
 • Goede sfeer binnen de organisatie;
 • Beter imago van het bedrijf;
 • Minder verloop van personeel.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid voor werknemers:

 • Gezond en vitaal doorwerken tot het pensioen;
 • Geringer risico op verzuim en arbeidsongeschiktheid op langere termijn;
 • Met plezier naar het werk;
 • Een beter gevoel van welbevinden;
 • Betere werksfeer;
 • Verbeterde stressbestendigheid.

Werken aan duurzame inzetbaarheid loont dus. Als adviseur duurzame inzetbaarheid help ik jou daar graag bij. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ik ga graag met je in gesprek!


Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf

Iedereen ervaart wel eens een dipje of een mindere plezierige periode in zijn of haar leven. ’s Nachts wakker liggen vanwege het werk, geen beslissing kunnen nemen over iets, geleefd worden door de drukte van alledag of die vervelende opmerkingen van je vriend(in) niet los kunnen laten…

Bovenstaande klinkt je vast bekend in de oren.

Maar wat nu als je hoofd continu vol zit met gedachten en je niet meer weet wat het is om een ‘leeg’ hoofd te hebben? Wat, als je altijd maar door gaat en nauwelijks meer weet wat je eigen wensen en behoeften zijn?

Dan is het tijd om uit je hoofd te komen en de balans tussen denken en voelen te herstellen!

Wat is Aanpak van Stress?

Door de ervaringsgerichte oefeningen leer je jouw gedachtenpatronen die belemmerend zijn te begrijpen. En de gevoelens die hierbij horen toe te laten. Gevoelens willen gevoeld worden terwijl we juist zo gewend zijn om onprettige gevoelens weg te drukken. Als gevoelens kunnen worden gevoeld, ontstaat er ruimte waardoor ze ook weer kunnen wegvloeien. Vervolgens kun je gaan oefenen met het anders te gaan doen. Keuzes te maken die je minder stress opleveren. De oefeningen zijn zeer geschikt om meer en meer te ontspannen en rust te creëren in je lijf en je hoofd. Hiervoor zet ik het bewezen effectieve programma Aanpak van Stress van het Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf in.

Ook is er aandacht voor de andere gebieden die van invloed zijn op de opbouw van je vitaliteit. Daarin komen de onderdelen slapen, bewegen, voeding, ontspannings- en ademhalings-oefeningen aan de orde.

Werkenergieanalyse®

De Werkenergieanalyse® is een uniek loopbaancoaching instrument dat onder andere kan worden ingezet bij:

✓ Duurzame inzetbaarheid 

 ✓ Loopbaanadvies

✓ Talentontwikkeling 

 ✓ Teamcoaching 

 ✓ Re-integratie 

 

Loopbaancoaching

Werk is een belangrijk deel van je leven. Naast inkomen kan het je veel voldoening geven. Je werk is dan een verlengstuk van je persoonlijkheid, doet een beroep op je vaardigheden en interesses.

Afspraak maken?

Ik wil graag een vrijblijvende kostenloze afspraak.