Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, een hippe term. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? 

Duurzame Inzetbaarheid gaat over het optimaal benutten van talenten en over gezond en met plezier werken, nu en in de toekomst. 

Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Als we het dus hebben over ‘duurzame inzetbaarheid‘ bedoelen we het zoveel mogelijk rekening houden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. 

Door de stijgende AOW-leeftijd is het noodzakelijk dat Nederlanders steeds langer doorwerken. Om dit mogelijk te maken, moeten zij langer inzetbaar zijn binnen je organisatie. 

Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.  Voor medewerkers is het belangrijk om goed inzetbaar te blijven en op die manier niet alleen beter te kunnen inspelen op alle veranderingen in het werk en de organisatie. Daarmee zorgen ze er ook voor dat ze aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid

Het is voor organisaties dus erg belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op wijzigingen binnen hun takenpakket en loopbaan, maar ook beter omgaan met veranderingen binnen de organisatie. Daarnaast kent de juiste inzetbaarheid ook de volgende voordelen voor werkgevers:

 • Hogere arbeidsproductiviteit;
 • Minder ziekteverzuim;
 • Goede sfeer binnen de organisatie;
 • Beter imago van het bedrijf;
 • Minder verloop van personeel.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid voor werknemers:

 • Gezond en vitaal doorwerken tot het pensioen;
 • Geringer risico op verzuim en arbeidsongeschiktheid op langere termijn;
 • Met plezier naar het werk;
 • Een beter gevoel van welbevinden;
 • Betere werksfeer;
 • Verbeterde stressbestendigheid.

Werken aan duurzame inzetbaarheid loont dus. Als adviseur duurzame inzetbaarheid help ik jou daar graag bij. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ik ga graag met je in gesprek!


Duurzame inzetbaarheid

In de ideale wereld sluiten de persoonlijke doelstellingen van de medewerkers aan op die van je organisatie. Dat leidt tot meer werkplezier, betere resultaten en draagt in hoge mate bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Maar hoe doe je dat? Hoe breng je de doelstellingen van je organisatie in lijn met de persoonlijke doelstellingen van je medewerkers?

HR-advies

Of je nu behoefte hebt aan tijdelijke denkkracht op het gebied van duurzame inzetbaarheid, een volledig programma gericht op duurzame inzetbaarheid, een ervaren HR-professional voor een aantal uren per week of loopbaancoach, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help je graag met het vinden van de juiste oplossing voor het belangrijkste kapitaal in de organisatie: de medewerkers!

Loopbaancoaching

Werk is een belangrijk deel van je leven. Naast inkomen kan het je veel voldoening geven. Je werk is dan een verlengstuk van je persoonlijkheid, doet een beroep op je vaardigheden en interesses.

Afspraak maken?

Ik wil graag een vrijblijvende kostenloze afspraak.