Loopbaancoaching

'Sommige mensen bereiken de hoogste sport van de ladder en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.'  Stephen R. Covey

Sommige mensen weten al heel jong wat ze willen worden. Daar werken ze dan ook met volle overgave naar toe.

Tijdens je carrière heb je niet alles zelf in de hand. Gebeurtenissen in je omgeving kunnen van invloed zijn op je ambities, waardoor je een andere weg wilt inslaan. Binnen een loopbaantraject maak je als het ware een pas op de plaats. Je kijkt naar je situatie, probeert te achterhalen wat je hierin aanspreekt, op welke vlakken je wat zou willen veranderen en wat die veranderingen zouden kunnen zijn. Door bewustwording van je verlangens en gedachten kun je een gericht keuze maken.

Werkwijze

Ieder persoon en elke vraag is uniek. Om die reden is elk traject is maatwerk. Je kiest en beslist zelf mee over de inhoud van jouw traject. Zelfsturing staat centraal. Ik help je graag je eigen antwoorden te formuleren. 

Aan een loopbaantraject gaat altijd een kennismakingsgesprek vooraf. Tijdens dit gesprek maken we persoonlijk kennis. We bespreken je huidige situatie, je wensen en verwachtingen ten aanzien van het traject. En staan stil bij de vraag of ik voor jou de juiste partner ben. Dat hoef je natuurlijk niet ter plekke te beslissen; je kunt daar thuis rustig over nadenken. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een uur en hier zijn geen kosten aan verbonden.

Gedurende de daarna volgende loopbaansessies, die gemiddeld eens per twee weken plaatsvinden, ga ik je ondersteunen bij het vinden van de antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Waar vind ik dat? en Hoe kom ik daar?. We kijken waar je talenten en mogelijkheden liggen, waar je van droomt en hoe je daar invulling aan kan geven bij jouw (volgende) baan.

Tussen de afspraken door voer je opdrachten thuis uit en tijdens de gesprekken maak ik gebruik van allerlei oefeningen en opdrachten. Daarnaast maak ik gebruik van aanvullende instrumenten zoals: TMA Talentenanalyse® en de Werkenergieanalyse®.

Een loopbaantraject bestaat uit een programma van gemiddeld 5 gesprekken van 1,5 uur (exclusief het oriëntatiegesprek). Een iets verkorte of juist verlengde variant is mogelijk.       

Resultaat

Door het volgen van een loopbaantraject krijg je zicht op je inzetbaarheid. Inzetbaar zijn betekent dat je talenten en kwaliteiten aansluiten op de eisen die organisaties nu en in de toekomst stellen aan een werknemer. Door te werken aan je inzetbaarheid blijf je dus een aantrekkelijke werknemer.

Je inzetbaarheid wordt niet alleen bepaald door organisatie-eisen maar ook door de levensfase waarin je zit. Door je competenties, je motivatie en de wil om te leren en je te ontwikkelen. Daardoor kun je meebewegen met de continue veranderingen in organisaties.

Om optimaal inzetbaar te blijven is het van belang om regelmatig stil te staan bij je loopbaan. Zo blijf je in beweging en blijf je “werkfit”. En wat is dan prettiger dan daarbij het advies van een onafhankelijke, professionele loopbaanadviseur te krijgen?

Dus sta je op een kruispunt in je loopbaan en wil je je heroriënteren? Ben je op zoek naar een vervolgstap in je carrière …. en weet je niet welke? Wil je onderzoeken welk werk echt bij je past?  Dan is een loopbaantraject bij KORU Loopbaancoaching & HR-Advies misschien iets voor jou.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of wil je een kennismakingsgesprek? Stel je vraag en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Kwaliteitskeurmerk

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches en verbindt vakgenoten in hun professionele ontwikkeling. De vereniging telt circa 3.000 leden. Zij draagt bij aan toekomstgerichte beleidsvorming daar waar mensen, werk en organisaties centraal staan. Zij werkt daarbij nauw samen met onder andere de Ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Net als met het UWV, SBB, gemeenten, OVAL, CMI, kennisorganisaties en overige partijen die de transformatie op het gebied loopbanen in ontwikkeling vormgeven.

Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren een kwaliteitskeurmerk, zijn opgenomen in een beroepsregister, en dragen daarmee bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.

Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf

Iedereen ervaart wel eens een dipje of een mindere plezierige periode in zijn of haar leven. ’s Nachts wakker liggen vanwege het werk, geen beslissing kunnen nemen over iets, geleefd worden door de drukte van alledag of die vervelende opmerkingen van je vriend(in) niet los kunnen laten…

Bovenstaande klinkt je vast bekend in de oren.

Maar wat nu als je hoofd continu vol zit met gedachten en je niet meer weet wat het is om een ‘leeg’ hoofd te hebben? Wat, als je altijd maar door gaat en nauwelijks meer weet wat je eigen wensen en behoeften zijn?

Dan is het tijd om uit je hoofd te komen en de balans tussen denken en voelen te herstellen!

Wat is Aanpak van Stress?

Door de ervaringsgerichte oefeningen leer je jouw gedachtenpatronen die belemmerend zijn te begrijpen. En de gevoelens die hierbij horen toe te laten. Gevoelens willen gevoeld worden terwijl we juist zo gewend zijn om onprettige gevoelens weg te drukken. Als gevoelens kunnen worden gevoeld, ontstaat er ruimte waardoor ze ook weer kunnen wegvloeien. Vervolgens kun je gaan oefenen met het anders te gaan doen. Keuzes te maken die je minder stress opleveren. De oefeningen zijn zeer geschikt om meer en meer te ontspannen en rust te creëren in je lijf en je hoofd. Hiervoor zet ik het bewezen effectieve programma Aanpak van Stress van het Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf in.

Ook is er aandacht voor de andere gebieden die van invloed zijn op de opbouw van je vitaliteit. Daarin komen de onderdelen slapen, bewegen, voeding, ontspannings- en ademhalings-oefeningen aan de orde.

Werkenergieanalyse®

De Werkenergieanalyse® is een uniek loopbaancoaching instrument dat onder andere kan worden ingezet bij:

✓ Duurzame inzetbaarheid 

 ✓ Loopbaanadvies

✓ Talentontwikkeling 

 ✓ Teamcoaching 

 ✓ Re-integratie 

 

TMA® Talentenanalyse

De TMA® Talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van mensen in kaart. Hieruit kunnen 53 competenties worden gemeten. Je krijgt daarbij inzicht op welke werkgebieden je het meest talentvol en gemotiveerd kan functioneren. De TMA® Talentenanalyse zet ik in bij loopbaan-, coaching-, en ontwikkeltrajecten. De TMA® Talentenanalyse gaat uit van de positieve punten, het is niet veroordelend en biedt veel inzicht in je persoonlijkheid.

Afspraak maken?

Ik wil graag een vrijblijvende kostenloze afspraak.