TMA® Talentenanalyse

Ik ben erg enthousiast over de Talent Motivatie Analyse en zet deze dan ook in bij loopbaanvraagstukken. 

Hoe werkt het?

De TMA® Talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van mensen in kaart. Hieruit kunnen 53 competenties worden gemeten. Je krijgt daarbij inzicht op welke werkgebieden je het meest talentvol en gemotiveerd kan functioneren. Dit helpt je focussen op datgene waar je energie van krijgt. De TMA® Talentenanalyse zet ik in bij loopbaan-, coaching-, en ontwikkeltrajecten. De TMA® Talentenanalyse gaat uit van de positieve punten, het is niet veroordelend en biedt veel inzicht in je persoonlijkheid.

Online

Je maakt online de TMA® Talentenanalyse. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag en je vult het in achter je computer. De vragenlijst bestaat uit stellingen en gedragsitems waaruit je steeds moet kiezen welke het beste bij jou passen.

Rapportage

De TMA® Talentenanalyse geeft adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties. Vlak voor het terugkoppelgesprek ontvang je je rapportage. De rapportage is een persoonlijkheidsomschrijving met zaken als sterke kanten, valkuilen, ontwikkelpunten, ideale werkomgeving en leer- en ontwikkelstijl. Het is zowel grafisch als tekstueel opgezet, zodat je snel inzicht krijgt.

Gesprekken

In ons eerste gesprek van ongeveer anderhalf uur bespreken we de rapportage. Na dit gesprek ga je zelf thuis een plan van aanpak maken om te beschrijven wat jij met de uitkomsten gaat doen. In ons tweede gesprek van maximaal anderhalf uur hebben we het over je plan van aanpak.

Je kan hier een voorbeeldrapportage downloaden of een voorbeeld van het TMA Talenten en Competentiepaspoort.

Wil jij aan slag met de TMA® Talentenanalyse? Neem dan meteen contact met me op. 

Duurzame inzetbaarheid

In de ideale wereld sluiten de persoonlijke doelstellingen van de medewerkers aan op die van je organisatie. Dat leidt tot meer werkplezier, betere resultaten en draagt in hoge mate bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Maar hoe doe je dat? Hoe breng je de doelstellingen van je organisatie in lijn met de persoonlijke doelstellingen van je medewerkers?

Loopbaancoaching

Werk is een belangrijk deel van je leven. Naast inkomen kan het je veel voldoening geven. Je werk is dan een verlengstuk van je persoonlijkheid, doet een beroep op je vaardigheden en interesses.