Aanpak van stress

Het leven vraagt veel van ons. We ervaren veel prikkels, veel veranderingen, veel moetens, weinig tijd voor onszelf, weinig rust, druk vanuit ons werk/privéleven of in ons hoofd. Dit alles kan aardig wat stress opleveren. De uitdagingen in deze onrustige tijd komen hier nog eens bovenop. Op zich is daar niets mis mee, want we kunnen enige stress goed hebben. Sterker nog we hebben stress nodig om te kunnen functioneren en presteren in ons dagelijks leven. Ons ingebouwde stress mechanisme zorgt ervoor dat we ons weten aan te passen, een tandje bij kunnen zetten, ergens de schouders onder kunnen zetten.

Maar als deze stress langdurig is, en we continu AAN staan, herstellen we onvoldoende. Dit breekt ons een keer op. Deze voortdurende lichamelijke en emotionele overbelasting zorgt ervoor dat we lichamelijk en psychisch uit balans raken met diverse klachten tot gevolg.  Zoals o.a.

* nooit uitgerust voelen

* spanningsklachten

* hoofd schouders/nekklachten

* slaapproblemen

* geïrriteerd of opgejaagd voelen

* emotioneel reageren

* slecht geheugen/concentratie

* veel piekeren en malen

* onzekerder of angstiger voelen dan normaal.

Wat heb je nodig?

Individuele begeleiding

Een persoonlijk traject dat is afgestemd op jouw actuele situatie, wat je kunt en niet kunt en wat bij je past. Maatwerk dus.

Wat is Aanpak van Stress?

Door de ervaringsgerichte oefeningen leer je jouw gedachtenpatronen die belemmerend zijn te begrijpen. En de gevoelens die hierbij horen toe te laten. Gevoelens willen gevoeld worden terwijl we juist zo gewend zijn om onprettige gevoelens weg te drukken. Als gevoelens kunnen worden gevoeld, ontstaat er ruimte waardoor ze ook weer kunnen wegvloeien. Vervolgens kun je gaan oefenen met het anders te gaan doen. Keuzes te maken die je minder stress opleveren. De oefeningen zijn zeer geschikt om meer en meer te ontspannen en rust te creëren in je lijf en je hoofd. Hiervoor zet ik het bewezen effectieve programma Aanpak van Stress van het Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf in.

Ook is er aandacht voor de andere gebieden die van invloed zijn op de opbouw van je vitaliteit. Daarin komen de onderdelen slapen, bewegen, voeding, ontspannings- en ademhalingsoefeningen aan de orde.

Duurzame inzetbaarheid

In de ideale wereld sluiten de persoonlijke doelstellingen van de medewerkers aan op die van je organisatie. Dat leidt tot meer werkplezier, betere resultaten en draagt in hoge mate bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Maar hoe doe je dat? Hoe breng je de doelstellingen van je organisatie in lijn met de persoonlijke doelstellingen van je medewerkers?

Werkenergieanalyse®

De Werkenergieanalyse® is een uniek loopbaancoaching instrument dat onder andere kan worden ingezet bij:

✓ Duurzame inzetbaarheid 

 ✓ Loopbaanadvies

✓ Talentontwikkeling 

 ✓ Teamcoaching 

 ✓ Re-integratie 

 

Loopbaancoaching

Werk is een belangrijk deel van je leven. Naast inkomen kan het je veel voldoening geven. Je werk is dan een verlengstuk van je persoonlijkheid, doet een beroep op je vaardigheden en interesses.