Werkenergieanalyse®

De Werkenergieanalyse®  bestaat uit een digitale invullijst en persoonlijk gesprek. Het brengt de stress- en energiebronnen in kaart waardoor het aansluitende leertraject ‘op maat’ kan worden ingericht. Met de inzichten uit de analyse maakt de deelnemer tijdens het persoonlijk gesprek direct een persoonlijk prioriteitenplan. 

De Werkenergieanalyse® is in samenwerking met Erasmus Universiteit ontwikkeld. Het wetenschappelijk kader van bevlogenheid is hierbij de basis.

In onderstaande video wordt in vier minuten uitgelegd voor welke vraagstukken de Werkenergieanalyse® ingezet kan worden. Ook krijgt je te zien hoe het online systeem er uitziet en welke grafieken er worden gegenereerd op basis van de antwoorden die gegeven zijn.


Wil jij aan slag met de Werkenergieanalyse®? Neem dan meteen contact met me op.

Loopbaancoaching

Werk is een belangrijk deel van je leven. Naast inkomen kan het je veel voldoening geven. Je werk is dan een verlengstuk van je persoonlijkheid, doet een beroep op je vaardigheden en interesses.

Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf

Iedereen ervaart wel eens een dipje of een mindere plezierige periode in zijn of haar leven. ’s Nachts wakker liggen vanwege het werk, geen beslissing kunnen nemen over iets, geleefd worden door de drukte van alledag of die vervelende opmerkingen van je vriend(in) niet los kunnen laten…

Bovenstaande klinkt je vast bekend in de oren.

Maar wat nu als je hoofd continu vol zit met gedachten en je niet meer weet wat het is om een ‘leeg’ hoofd te hebben? Wat, als je altijd maar door gaat en nauwelijks meer weet wat je eigen wensen en behoeften zijn?

Dan is het tijd om uit je hoofd te komen en de balans tussen denken en voelen te herstellen!

Wat is Aanpak van Stress?

Door de ervaringsgerichte oefeningen leer je jouw gedachtenpatronen die belemmerend zijn te begrijpen. En de gevoelens die hierbij horen toe te laten. Gevoelens willen gevoeld worden terwijl we juist zo gewend zijn om onprettige gevoelens weg te drukken. Als gevoelens kunnen worden gevoeld, ontstaat er ruimte waardoor ze ook weer kunnen wegvloeien. Vervolgens kun je gaan oefenen met het anders te gaan doen. Keuzes te maken die je minder stress opleveren. De oefeningen zijn zeer geschikt om meer en meer te ontspannen en rust te creëren in je lijf en je hoofd. Hiervoor zet ik het bewezen effectieve programma Aanpak van Stress van het Platform Uit Je Hoofd In Je Lijf in.

Ook is er aandacht voor de andere gebieden die van invloed zijn op de opbouw van je vitaliteit. Daarin komen de onderdelen slapen, bewegen, voeding, ontspannings- en ademhalings-oefeningen aan de orde.

Duurzame inzetbaarheid

In de ideale wereld sluiten de persoonlijke doelstellingen van de medewerkers aan op die van je organisatie. Dat leidt tot meer werkplezier, betere resultaten en draagt in hoge mate bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Maar hoe doe je dat? Hoe breng je de doelstellingen van je organisatie in lijn met de persoonlijke doelstellingen van je medewerkers?